Fra den nye bar lyser Feriecenter Slettestrands logo.
Mad og drikke

Masser af knofedt: Feriecenter smøgede ærmerne op

Feriecenter Slettestrand udnyttede nedlukningen kreativt - de fysiske rammer har fået en overhaling

21. maj 2021 kl. 06:00
Det nye barområde har haft til formål at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære.
Grøntsagerne har fået en større plads på menukortet hos Feriecenter Slettestrand.
Restauranten har fået nyt loft og gulv for at reducere støjniveauet.

Det står aldrig stille ved Feriecenter Slettestrand. Udover stedets engagement i vedligeholdelse og opbygning af nye mountainbikespor, er man samtidig i gang med en fuld opgradering af feriecenterets fysiske rammer.

Med ønsket om denne fulde opgradering af stedet, er der altid projekter at tage fat på. Som privatejet virksomhed er det besværligt at søge støtte fra fonde, derfor tager feriecenteret projekterne i etaper, og lægger selv penge til side. Hvert år afsætter Feriecenter Slettestrand en vis sum penge til mindre forbedringer eller renoveringer i centeret. Sådan så planen også ud i 2020, men da feriecenteret i november måned modtog beskeden om, at de blev lukket ned, traf de en større beslutning.

Teamet bag Feriecenter Slettestrand har længe leget med tanken om at renovere deres bar- og restaurantområde. At det skulle blive under coronanedlukning, havde ingen forventet, før de pludselig stod midt i den.

- Det var nok det bedste tidspunkt at gøre det på, når nu det ikke ville gå ud over vores gæster, siger Jo Sturgess fra Feriecenter Slettestrand.

Feriecenter Slettestrands barområde har tidligere bidraget til en klemt atmosfære. Et langt træbord som bar, blev som regel fyldt godt op, og kunne sågar besværliggøre tjenernes gang frem og tilbage fra køkkenet. Under nedlukningen tilbage i november formåede feriecenteret at bygge hele barområdet om, så det stod klar til påske, hvor det blev muligt at lave take-away.

Personalet står bag den nybyggede bar, som er skabt ud af genbrugsmaterialer. Foran bare bidrager loungeområdets bløde stole og små stueborde til en afslappet og hyggelig atmosfære.

- Vi har været opmærksomme på at tænke ergonomisk ved baren ved at frigøre plads til tjenerne, fortæller Jo Sturgess.

Jo Sturgess forklarer, at Feriecenter Slettestrand fører en bæredygtig strategi på stedet, og at det derfor var særligt relevant at bygge den nye bar af genbrugsmaterialer. Rundt omkring på hele området er sat skraldespande op til affaldssortering.

- Vi forsøger så vidt muligt at tænke cirkulært. Hvis vi har en tallerken, som ikke længere kan bruges, så tænker vi over, hvordan produktet skal behandles. Kan det sendes til genanvendelse? Eller kan vi måske sælge det selv? Det handler om at undgå spild, fortæller Jo Sturgess.

Den bæredygtige strategi ses også på menukortet. Sæsonens råvarer handles lokalt, og feriecenteret har retter, som består af grøntsager med kød og ikke omvendt.

- Det er en økonomisk og kvalitetsgevinst at have mindre kød på menuen. Således kan det kød, vi køber, være af højere kvalitet, og samtidig undgår vi samme belastning af klimaet, forklarer Jo Sturgess.

Udover et nyt lounge- og barområde, har feriecenteret udskiftet loftet til Troldtekst akustikloft, lagt nyt gulv og hængt nye malerier på væggene i den store, åbne restaurant for at dæmpe støjniveauet.

- Særligt vores handicapgæster har været generet af støjen i restauranten, fortæller Jo Sturgess, som kan afsløre, at de allerede har fået positiv feedback fra flere gæster efter renoveringen.

Desuden er de sidste af hovedbygningens gamle toiletter blevet renoverede. Nu har hovedbygningen to handicaptoiletter i stedet for et enkelt som tidligere. Det ene kan desuden bruges af familier.

Feriecenter Slettestrands opgradering slutter langt fra her. De visionære folk bag centeret finder altid nye opgaver at kaste sig over til gavn for gæster og lokalbefolkningen. Denne sommer kan man glæde sig til at slappe af med en drink i det nye bar- og loungeområde.

Andre læser også

Andre læser også

Nyeste

Hot lige nu