Bent Hjorth Petersen har renoveret sit ishus for en halv million kroner. Foto: Lars Pauli
Mad og drikke

Bent har renoveret ishuset for en halv million - og her kan du også få havudsigt og lune retter

Bent Hjorth Petersen købte ishuset sidste år for 30.000 kroner - og hold da op en forandring

13. juli 2022 kl. 09:02
Bent Hjorth Petersen har renoveret sit ishus for en halv million kroner. Foto: Lars Pauli Lars Pauli
Rummet byder på masser af detaljer, som er værd at gå på opdagelse i. Foto: Lars Pauli Lars Pauli
Her er selvfølgelig fri havudsigt. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

KANDESTEDERNE: Han havde jo egentlig ikke behøvet at investere en halv million kroner i et 60 kvadratmeter ishus, som kaldes Isbunkeren, og som nu ligner en million med ny beklædning i lærketræ, nye farver, køkkenudstyr og møbler i naturfarver.

Bent Hjorth Petersen kan slet ikke lade være.

For han har tabt både sjæl og hjerte til Kandestederne syd for Skagen, og han drømmer om at skabe et muntert og hyggeligt mødested for både fastboende og turister.

Huset med havudsigt byder på meget andet end is og kaffe, for Bent Petersen tilbyder flere lune retter.

Rummet byder på masser af detaljer, som er værd at gå på opdagelse i. Foto: Lars Pauli

Facaden er som nævnt beklædt med lærketræ med rustfri skruer, som passer sig selv, og som får et gråligt look med årene.

Da han i sin tid - som tidligere beskrevet i Nordjyske - købte det lettere faldefærdige ishus af Frederikshavn Kommune for 30.000 kroner, forpligtigede han sig til at vedligeholde de offentlige toiletter, som nu fremstår nye og moderne.

En af de første ting, man lægger mærke til indenfor, er trappen, som ender i ingenting.

Skulle alligevel skrottes

Her er selvfølgelig fri havudsigt. Foto: Lars Pauli

Der er tale om den gamle trappe fra Hjorth’s Badehotel, som også ligger i Kandestederne, og som netop er blevet renoveret. Trappen skulle alligevel skrottes, men det synes Bent Petersen var synd, og så gik han i krig med en motorsav.

Farverne er nøje udvalgte, og stolene er for eksempel i sarte naturfarver, så de glider i et med naturen, når de stilles udenfor.

Det lille hus ved vandet holder åbent helt frem til 15. december.

Nyeste