Nybyggeriet til Nordthy Klinik for Fysioterapi på Kalkengen uden for Thisted er lige nu i licitation og ventes at gå i gang i det tidlige forår. Visualisering: P+P Arkitekter
Livet her

Fysioterapeuter er klar til at bygge nyt

Nordthy Klinik for Fysioterapi vil flytte fra Munkevej til et knap 1100 kvadratmeter stort nybyggeri på Kalkengen lige uden for Thisted

21. januar 2022 kl. 15:52

THISTED: Om et års tid håber Nordthy Klinik for Fysioterapi at kunne byde indenfor i nye lokaler på Kalkengen - udstykningsområdet ved Hanstholmvej lige uden for Thisteds bygrænse.

Fysioterapeuterne vil bygge knap 1100 kvadratmeter til afløsning for klinikkens nuværende lokaler på Munkevej. Her råder man over 650 kvadratmeter, og pladsen er generelt blevet for trang. Men ikke mindst mangler der ordentlige træningsfaciliteter.

- Og der mangler omklædningsfaciliteter til dem, der kommer og træner. Fysioterapien har jo i de seneste 20-30 år udviklet sig, så der i dag er mere fokus på træning end på behandling, fortæller Troels Eskerod, fysioterapeut og medejer af klinikken, som siden åbningen i 1978 har haft til huse i Munkegården - det ejendomskompleks på Munkevej, hvor der engang var tekstilfabrik.

Småt med parkeringspladser

Klinikken er gradvist vokset og tæller i dag 16 fysioterapeuter og to sekretærer. Også hvad angår individuelle behandlingsrum er det nuværende lejemål blevet for lille. Lokalerne er fordelt på to etager uden elevator, og ikke mindst er det småt med parkeringspladser på Munkevej.

- Vi vil gerne bygge i ét plan og med adgang til, at folk med handicap kan parkere lige uden for døren. I dag har vi ikke engang en p-plads for handicappede, fortæller Troels Eskerod.

Til gengæld bliver klinikkens nye beliggenhed mindre central, erkender han:

- Men det er svært at finde lokaler eller en grund i midtbyen, der opfylder de krav, som vi har. Specielt vores ønsker om parkering er svære at opfylde inde i byen.

På Kalkengen vil klinikken stadig have adresse forholdsvis tæt på bymidten:

- Vores klienter kommer primært i bil. Men der er også nogle, som kommer gående eller på cykel, eller på deres elcrosser. Og den mulighed vil man stadig have på vores nye adresse, som trods alt ikke er så langt fra centrum, siger Troels Eskerod.

For lange udsigter på Dokken

Han og to kolleger overtog klinikken for ni år siden, og de tre gik hurtigt i gang med at undersøge mulighederne for at flytte til større og mere tidssvarende lokaler. En af de placeringer, der har været inde i billedet, var i en kommende tilbygning til Dokken, behandlerhuset på Sydhavnsvej, hvor fysioterapeuterne i forvejen råder over et enkelt behandlingslokale.

- Der ville være en stor værdi i at kunne have et tværfagligt samarbejde. Men vi skulle bruge en væsentlig del af et kommende nybyggeri ved Dokken, og det har nok vanskeliggjort processen. Så vi har vurderet, at det projekt vil have for lange udsigter, siger Troels Eskerod.

P+P Arkitekter, med kontor bl. a. i Thisted, har tegnet det nybyggeri, som lige nu er i licitation hos et antal entreprenører. Indtil den proces er overstået, vil Troels Eskerod ikke sige noget om den forventede pris på byggeriet - kun at der bliver tale om et tocifret millionbeløb.

Byggeriet ventes at gå i gang i det tidlige forår, og skulle så gerne være klar til brug i begyndelsen af 2023.

Andre læser også

Andre læser også

Andre læser også

Nyeste

Hot lige nu