Formand for Fjordlaug Hobro Dorthe Lykke Olesen tager imod flot bevilling fra Sparekassen Danmark fonden. Privatfoto
Livet her

Multihytte på vej til idyllisk område i Hobro: Sådan kommer den til at se ud

28. juli 2022 kl. 13:57
Skitsetegning: Morten Thomassen
Skitsetegning: Morten Thomassen
Skitsetegning: Morten Thomassen
Skitsetegning: Morten Thomassen

En kombineret sauna- og bålhytte. Det er hvad den nye multihytte, som Fjordlaug Hobro planlægger at opføre, kommer til at bestå af.

Multihytten skal placeres på nordsiden af Mariager Fjord - ud for Sildehagen i vikingebyen Hobro.

- Vi synes Hobro fortjener noget ekstra. Vi har en fantastisk natur, men hvis vi skal trække folk ud i den, skal der inviteres til leg og oplevelser, hvilket kan gøres gennem en multihytte som den her, siger formand for Fjordlaug Hobro, Dorthe Lykke Olesen.

Og netop at danne rammen for mere liv og aktivitet satser man på, at multihytten kan leve op til.

- Vi har valgt, at det skal være en multihytte, fordi vi gerne vil have et sted, der er åben for alle, siger Dorthe Lykke Olesen og forklarer, hvordan de håber, brugen af hytten bliver.

- Det er planen, at der vil være en åben del med borde, bænke og mulighed for at lave bål, der kan bruges af alle, og som især vil være oplagt for daginstitutioner, spejdere og andre grupper.

- For at bruge saunaen skal man være medlem af vinterbadeklubben, da vi ikke kan styre offentlig adgang. Dog vil der i løbet af året være forskellige arrangementer, hvor alle kan komme og prøve.

En del af naturen

Nye tiltag og byggerier sker aldrig fra den ene dag til den anden, og udtænkningen af hytten har da også været en længere proces. Men for nylig løftede Fjordlaug Hobro sløret for, hvordan multihytten kommer til at se ud.

To flotte bevillinger fra Sparekassen Danmark Fonden har blandt andet resulteret i et gennemarbejdet skitseprojekt ved arkitekt Morten Thomassen.

Som det ses på skitserne, er hytten tegnet, så den falder ind i naturen så meget som muligt, hvilket har været en vigtig faktor for Fjordlaug Hobro.

- Den skal putte sig i landskabet. Og så skal den være bæredygtig, uden beton og støbning af fundament. Det skal være sådan, at hvis den en dag skal fjernes, kan det ske uden at efterlade spor, forklarer Dorthe Lykke Olesen.

Den seneste bevilling fra Sparekassen Danmark Fonde lød på det generøse beløb 399.375 kroner. Dermed har man nu igangsat fase 1 af projektet, der drejer sig om myndighedsbehandling og få styr på tekniske dele i samarbejde med bygherre.

Dorthe Lykke Olesen oplyser, at man regner med, at denne fase vil tage omkring et år, og først derefter vil opførelsen af multihytten gå i gang.

Nyeste